Цените на петрола продължиха да се покачват в азиатската търговия

...
Цените на петрола продължиха да се покачват в азиатската търговия
Коментари Харесай

Ценитена петрола растат, САЩ ограничават руския внос

Цените на петрола продължиха да се повишават в азиатската търговия през днешния ден, като сортът Брент прескочи 116 $ за барел, съобщи Си Ен Би Си, представена от Българска телеграфна агенция. Инвеститорите не стопират да се притесняват от нарушавания в доставките, породени от продължаваща експанзия на Русия в Украйна и обвързваните с нея търговски наказания и ограничавания в корабоплаването. За растежа на цените въздействат и данните, че американските запаси от недопечен нефт за спаднали до дълголетен най-малко.

Сортът Брент от Северно море, който е референтен за Европа, се повиши до 116,83 $, най-високата му стойност от август 2013 година

Американският лек недопечен нефт се търгуваше за 113,01 $ за барел при достигната оптималната цена от 113,31 $.

Цените продължиха да порастват в хода на дни и към 10 часа българско време Брентът с доставка през май на лондонската борса ICE доближи 119,3 $ за барел, растеж от 5,64 %. За финален път брентът е прехвърлял 119 $ през май 2012 година

Американският лек недопечен нефт пък трансферира 115 $ за барел, което не се е случвало от 2008 година

Ръстът идва на фона на вчерашното решение на страните от ОПЕК+ да запазят непроменени проектите си да последователно повишаване на добива на нефт с по 400 000 барела през март макар нарасналото търсене и проблемите, създавани от войната в Украйна.

Съединени американски щати лимитират потреблението

Правителството на американския президент Джо Байдън обмисля способи за ограничение на потреблението на съветски нефт в Съединени американски щати като метод да накаже Москва за нашествието в Украйна, сподели заместник-съветникът по националната сигурност на Белия дом Далип Сингх, съобщи през днешния ден Ройтерс.

" Търсим способи да понижим потреблението на съветски нефт в Съединени американски щати, като в същото време запазим международните доставки на сила ", сподели Сингх в изявление за Си Ен Ен.

Съединени американски щати са " доста отворени " към налагането на наказания върху съветската петролна и газова промишленост и в същото време преценят евентуалното влияние на това върху пазара, разгласи Белият дом на фона на 11-годишен най-много на цените на суровия нефт и засилващите се усложнения в доставките.

В телевизионно изявление говорителката на Белия дом Джен Саки сподели, че Вашингтон към момента обмисля да удари огромния енергиен бранш на Русия поради нашествието в прилежаща Украйна, само че въздействието върху международните петролни пазари и цените на силата в Съединени американски щати са основен фактор.

Междувременно водещи сенатори от Демократическата и Републиканската партия показаха законопроект, с който би се забранил вносът на недопечен нефт, петролни артикули и полутечен природен газ от Русия посредством оповестяването на изключителна обстановка.

Въпреки че Съединени американски щати към момента не са взели на прицел съветските петролни продажби като част от необятните стопански наказания след нашествието, американските търговци към този момент пристъпиха към заледяване на този импорт, което провокира разтърсвания на пазарите.

В сряда производителите на нефт от ОПЕК се договориха да се придържат към умереното увеличение на производството, като по този метод донесоха нищожно облекчение на пазарите и потребителите.

" Ние желаеме да минимизираме въздействието върху световните пазари и това включва и международния пазар на петрола и въздействието върху цените на силата за американците. Ние не се опитваме да навредим на себе си, а се опитваме да навредим на президента Путин и съветската стопанска система ", сподели Саки.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР