Цените на петрола паднаха до най-ниските си нива от близо

...
Цените на петрола паднаха до най-ниските си нива от близо
Коментари Харесай

Цените на петрола паднаха до най-ниските си нива от близо три седмици

Цените на петрола паднаха до най-ниските си равнища от близо три седмици, откакто Русия даде индикации, че поддържа възобновяването на нуклеарното съглашение с Иран допустимо най-скоро.

Преговорите за преустановяване на огъня сред Русия и Украйна също понижиха страховете по отношение на възможни нарушавания на предлагането, а възходящият брой на случаите на COVID-19 в Китай породиха опасения от закъснение на търсенето, написа Ройтерс.

Фючърсите на Брента поевтиняваха с 8.90 $, или 8.3%, малко по-рано през днешния ден, до момента в който тези на щатския лек недопечен нефт (WTI) отчитаха спад от 8.97 $, или 8.7%, до 94.04 $ за барел.

Цените и на двата сорта паднаха под 100 $ за барел за първи път от 1 март насам.

Брентът поевтинява с близо 40 $, откогато цената му доближи 14-годишен връх на 7 март, до момента в който спадът при WTI е от над 30 $.

Рязкото поевтиняване пристигна след изказване от министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров, че Москва поддържа възобновяването на нуклеарното съглашение с Иран от 2015 година допустимо най-скоро и чака Съединени американски щати да вдигне наложените на Техеран наказания.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР