Цените на петрола падат в понеделник сутринта поради опасения от

...
Цените на петрола падат в понеделник сутринта поради опасения от
Коментари Харесай

Петролът поевтинява: Предлагането се увеличава при успех в ядрената сделка с Иран

Цените на петрола падат в понеделник сутринта заради опасения от понижаване на световното търсене и увеличение на предлагането при положение на сполучливи договаряния за нуклеарна договорка с Иран, написа Trading Economics.

Към 9:25 часа българско време октомврийските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures поевтиняха с $1,13, до $97,01 за барел. В петък цената на тези контракти се намали с 1,45 $ до 98,15 $ за барел.

Септемврийските фючърси за американския пример WTI към същия миг при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) се търгуват с $0,78 по-малко, до $91,30 за барел. По време на предходната сесия цената им спадна с $2,25 до $92,09 за барел.

Европейският съюз на договарянията за възобновяване на Съвместния изчерпателен проект за деяние (JCPOA) предложи облекчение на глобите, наложени против Корпуса на стражите на иранската ислямска гражданска война (IRGC), заяви Politico. Според изданието това предложение е включено в проектодокумента след 16 месеца договаряния. Той категорично планува, че " неамерикански жители ", които вършат бизнес с иранци, които не са в описите със наказания на Съединени американски щати, няма да бъдат обект на наказания, даже в случай че техните ирански сътрудници вършат бизнес с тези иранци, структури или лица, против които са наложени наказания.

Миналата седмица ОПЕК намали прогнозата си за напредък на търсенето на нефт през 2022 година с 0,3 милиона барела на денонощие, до 3,1 милиона барела дневно заради някои районни промени. Прогнозата за напредък за 2023 година се поддържа на 2,7 милиона барела на денощие, съгласно месечния отчет на организацията.

През 2022 година съгласно ОПЕК потреблението на нефт ще бъде 100,03 млн. барела дневно, а не 100,3 млн. барела дневно, както се очакваше до момента.

Броят на дейните сондажни платформи в Съединени американски щати се е нараснал с 3 единици предходната седмица до 601, заяви компанията за обслужване на петролни полета Baker Hughes.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР