Цените на петрола от еталонните световни класове продължават да спадат

...
Цените на петрола от еталонните световни класове продължават да спадат
Коментари Харесай

Цената на петрола продължава да пада: Опасения за търсенето

Цените на петрола от еталонните международни класове не престават да спадат в сряда сутринта.

Инвеститорите се притесняват, че високите лихвени проценти на огромните централни банки могат да имат негативно влияние върху световния стопански напредък и надлежно върху търсенето на горива. Очаква се Федералният запас да увеличи референтната си рента с 25 базисни пункта през май, а Европейската централна банка се чака да направи още три покачвания през идващите няколко месеца, написа Trading Economics.

Ценовата динамичност на петролния пазар демонстрира ясно, че към момента има известни опасения по отношение на вероятностите за търсене, сподели Уорън Патерсън, началник на тактиката за първични материали в ING.

Юнските фючърси за европейския вид Brent на лондонската борса ICE Futures към 9:15 часа българско време костват $82,26 за барел, което е спад с $0,85 от цената им при затваряне на предходната сесия. Във вторник тези контракти поевтиняха с $1,65 (почти 2%) до $83,12 за барел, което е най-ниското равнище от 31 март.

Цената на майските фючърси за американския пример WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) падна през днешния ден сутринта с $0,66, до $78,57 за барел. В резултат на миналата сесия цената на контрактите понижа с $1,7 (2,1%), до $79,16 за барел.

Пазарът не беше подсилен даже от настоящите данни за измененията в стоковите ресурси от нефт в Съединени американски щати.

Търговските запаси от нефт в страната са намалели с 4,58 милиона барела предходната седмица, заяви министерството на енергетиката в сряда. Експертите на S&P Global Commodity Insights чакаха понижение от едвам 400 000 барела.

В същото време запасите от бензин са се нараснали с 1,3 милиона барела, а на дестилатите са намалели с 355 хиляди барела. Анализаторите предвидиха понижаване на първия индикатор с 1,6 милиона барела, а на втория - с 600 хиляди барела.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР