Цените на петрола останаха без съществена промяна в азиатската търговия

...
Цените на петрола останаха без съществена промяна в азиатската търговия
Коментари Харесай

Цените на петрола се насочват към ръст за втора поредна седмица

Цените на петрола останаха без основна смяна в азиатската търговия през днешния ден, като страховете от ново повишение на лихвените проценти в Съединени американски щати надвива над опасенията към спада на добивите. Въпреки това на седмична база цените на черното злато са се покачили.

Сортът Brent от Северно море, който е референтен за европейския пазар, загуби 1 цент до 76,51 $ за барел. Американският лек недопечен нефт пък нарастна с 2 цента до 71,82 $ за барел. И двата сорта са напът да записват седмичен растеж от към 2 на 100 за втора поредна седмица.

Запасите от недопечен нефт в Съединени американски щати през седмицата понижиха повече от предстоящото заради засиленото търсене от страна на рафинериите, до момента в който запасите от бензин регистрираха огромен спад след покачването през предходната седмица, заяви през вчерашния ден Администрацията за енергийна информация.

Това идва откакто преди дни най-големите експортьори на нефт Саудитска Арабия и Русия оповестиха ново понижение на добивите си за август. Общото стесняване по този начин към този момент възлиза на над пет милиона барела дневно, или на към 5 на 100 от международния рандеман на нефт.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР