Цените на петрола останаха без съществена промяна, след като данните

...
Цените на петрола останаха без съществена промяна, след като данните
Коментари Харесай

Цените на петрола остават без съществени промени

Цените на петрола останаха без основна смяна, откакто данните за външна търговия на Китай бяха по-оптимистични от предстоящите, както и поради по-малко от предстоящото нарастване на запасите от суровината в Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, се намалиха с 4 цента до 82,92 $ за барел в азиатската търговия.

Котировките на американския лек недопечен нефт се намалиха с 1 цент до 79,12 $ за барел.

" Данните за комерсиалния баланс на Китай са позитивен знак за вероятностите за търсенето на петролния пазар ", сподели самостоятелният анализатор от Оукланд Тина Тенг, представена от Ройтерс. Тя обаче добави, че настроенията за отбягване на риска преобладават на финансовите пазари.

Китай, който е най-големият вносител на недопечен нефт в света, регистрира растеж от 5,1 на 100 на вноса на суровината през първите два месеца на 2024 година по отношение на същия интервал на предходната година до към 10,74 милиона барела дневно, демонстрират данни от митническите служби на страната.

Анализатори изясняват наклонността с увеличените покупки на петрол от рафинериите, които са желали да посрещнат увеличеното търсене на горива по време на празниците, свързани с китайската Нова година.

Вчера двата водещи интернационалните сорта нарастнаха с 1 на 100, откакто запасите от недопечен нефт се покачиха за шеста поредна седмица, увеличавайки се с 1,4 милиона барела, само че този растеж бе по-малък от 2,1 млн. барела, който се очакваше от анализаторите, интервюирани от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР