Цените на петрола могат да се покачат към и над

...
Цените на петрола могат да се покачат към и над
Коментари Харесай

Москва предупреди за петрол от $300 за барел, ако САЩ и ЕС наложат забрана на вноса на руски петрол



Цените на петрола могат да се повишат към и над 300 $ за барел, в случай че Съединените щати и Европейският съюз забранят вноса на нефт от Русия, съобщи в понеделник вицепремиерът Александър Новак.

" Абсолютно ясно е, че отводът от съветски нефт би довел до пагубни последствия за международния пазар “, сподели Новак във видеоизявление, излъчено по държавната съветска телевизия и представено от Ройтерс.

" Скокът на цените би бил непредвидим. Скокът би било до 300 $ за барел, в случай че не и повече ", сподели още той.

Според него замяната в Европа на доставките на съветски нефт ще отнеме повече от година. " Русия знае къде да пренасочи петрола, в случай че Европа и Съединени американски щати се откажат от него ".

Новак също по този начин предизвести, че Русия може да предприеме " огледални " дейности на тези, подхванати от западните страни, като спре функциониращия все още газопровод " Северен поток 1 ", който беше пуснат в употреба през 2011 година

" Европа ни тласка към ембарго върху доставките на съветски природен газ, само че ние към момента не сме взели сходно решение, заплаши Новак, само че добави: " Никой няма да има изгода от това ".

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР