Цените на петрола могат да нараснат до 100 долара за

...
Цените на петрола могат да нараснат до 100 долара за
Коментари Харесай

Петролът може да удари 100 $ за барел през следващата година

Цените на петрола могат да набъбнат до 100 $ за барел през идната година - равнище, което беше достигнато за последно през 2014-а година, защото рисковете за доставките от страна на Венецуела и на Иран ще доведат до по-нататъшно стягане на световните пазари на значимата енергийна суровина, предвижда Bank of America, оповестява БНР, цитирайки организация Блумбърг.

По време на търговията в четвъртък петролните фючърси удариха нови три и половина годишни върхове вследствие на решението на президента Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила да изтегли Съединени американски щати от интернационалното съглашение за нуклеарната стратегия на Иран и опасността му за възобновяване на "най-високо " равнище на икономическите наказания по отношение на Техеран. Намаляващите складови резервира на недопечен нефт в Съединени американски щати с цели 2,2 млн. барела през последната седмица също способстваха за следващото повишаване на петрола.

Вчера фючърсите на петрола вид брент набъбнаха до 78,0 $ за барел, а тези на американския недопечен нефт - до 71,89 $ за барел - техни най-високи равнища от ноември 2014-а година. В петък последва известна стабилизация, като петролът вид брент се търгува към 77,40 $ за барел, а лекият недопечен нефт - към 71,40 $ за барел.

Според разбор на Bank of America, фючърсите на петрола вид брент ще нарастнат към 90 $ за барел през второто тримесечие на годината предвид на намаляващите международни складови ресурси. Тъй като тази картина зависи от възможното възобновяване на добивите в границите на ОПЕК и от едно по-ограничено отрицателно влияние върху иранското петролно произвеждане от идните нови стопански глобите в Съединени американски щати, цените биха могли да да набъбнат още повече, като огромната американска банка е първата, която допуска, че петролът може даже да нарастне назад към 100 $ за барел.

"Ние чакаме международните петролни ресурси и търсенето да не престават да се стягат през идващите 18 месеца ", се показва в отчет на Франсиско Бланч, който е началник на анализаторския екип за стоковите пазари на Bank of America Merrill Lynch.

Останалите водещи кредитни институции на Уолстрийт също покачиха прогнозите си за цените на суровия нефт, само че на този стадий техните оценки не са чак толкоз мощни, както тези на Bank of America.

По-рано тази седмица Goldman Sachs предвижда, че фючърсите на петрола вид брент ще нарастнат през идващите месеци към 82,50 $, като банката вижда късмет цените да надвишат това равнище, преди обаче да отслабнат още веднъж през 2019-а година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР