Цените на петрола днес се понижиха в азиатската електронна търговия,

...
Цените на петрола днес се понижиха в азиатската електронна търговия,
Коментари Харесай

Петролът поевтиня в азиатската търговия след изненадващото нарастване на американските запаси

Цените на петрола през днешния ден се намалиха в азиатската електронна търговия, откакто бе регистрирано повишаване на американските ресурси от суровината, а анализаторите чакаха те да спаднат. Това ускори опасенията за търсенето, съобщи Ройтерс.

Лондонският вид Брент от Северно море, чиято цена е референтна за европейския пазар, поевтиня с 21 цента или с 0,5 на 100 до 41,51 $ за барел тази заран, откакто през вчерашния ден нарастна с 28 цента.

Американският лек недопечен нефт намали котировките си през днешния ден с 23 цента или с 0,6 на 100 до 39,57 пункта в азиатската електронна сесия на Нюйоркската комерсиална борса.

И двата сорта изгубиха над 4 на 100 от цената си в понеделник, което бе най-силният им спад за последните повече от две седмици.

Нарастващият брой на инфектирани с новия ковид в страни като Франция и Испания, както и вероятността за нови ограничавания във Англия, още веднъж породиха опасения за търсенето на горива, в миг когато се чакат нови количества нефт на пазара от Либия.

В Съединени американски щати от затруднения, получени от Ковид-19, умрелите надвишиха 200 000 души, което е международен антирекорд. Запасите на страната от недопечен нефт са се нараснали с 691 000 барела в края на седмицата, завършила на 18 септември, съгласно данни на бранша. Анализаторите чакаха запасите да спаднат с 2,3 милиона барела.

Запасите от бензин са се намалили със 7,7 милиона барела, близо осем пъти повече от предстоящото, което допуска доста търсене на гориво в най-големия консуматор на нефт в света, осведоми Българска телеграфна агенция.

При все това търсенето на черно злато тази година ще бъде по-ниско с над 10 % или близо 90 милиона барела на ден поради рецесията с Ковид-19, показва Евразия груп (Eurasia Group).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР