Цените на основните плодове и зеленчуци на едро намаляват през

...
Цените на основните плодове и зеленчуци на едро намаляват през
Коментари Харесай

Цените падат на борсата в Първенец

Цените на главните плодове и зеленчуци на едро понижават през последната седмица - поевтиняват ябълките, доматите, зелето и краставиците, растеж в цената има единствено при картофите и морковите. Това демонстрират данните на Държавната комисия по стоковите тържища и борсите, оповестява Нова тв. 

На най-голямото стоково пазарище в страната - край пловдивското село Първенец - също регистрират понижаване на цените. Дали това се дължи на новата държавна помощ от 25 стотинки за литър гориво разяснява шефът на тържището Цветомор Цанов. " Тя е извънредно закъсняла и не е ефикасна. Цените в последната седмица са се повлияли не от нея, а по-скоро от понижения размер на работа ".

Търговец на тържището удостовери, че 25-те стотинки отстъпка не въздействат на цените. " Цената на стоката се дефинира от превоза. Транспорът не се облагодетелства от тези 25 ст. Тази мярка на кого е? Крайният консуматор губи от това нещо ".

В съпоставяне с предходната година те са съвсем същите, някои са и малко по-ниски. 1,90 лева на кг е едрова цена на българските розови домати. 90 ст. -  на българските картофи, уточни Цанов. " Цените падат фрапантно с всеки минал ден. Българска краставица сега екстра качество се продава сред 1 лева и 80 ст. на кг ".

Цанов е безапелационен, че засиленият надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево " също не е оказал такова въздействие върху рухването им, каквото пониженото ползване.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР