Цените на луксозните имоти в глобалните градове продължават да растат.

...
Цените на луксозните имоти в глобалните градове продължават да растат.
Коментари Харесай

Живот на слънце и ниски данъци - най-търсени са луксозните имоти в Маями

Цените на първокласните парцели в световните градове не престават да порастват. Индексът на консултантската компания Knight Frank, основаващ се на междинните цени в 46 града, е повишен с 9,5% през третото тримесечие по отношение на 8,3% през предходния тримесечен интервал. Третото тримесечие е било оживено за пазара на първокласни парцели поради началото на нормализирането на пътуванията, опцията за стягане на паричната политика и по-високите налози и ограничения за изстудяване.

Маями, където цените на първокласните парцели са се повишили с 26,4% през третото тримесечие, оглавява показателя за първи път от основаването му през 2007 година Търсенето на по-големи жилища, желанието за живот на крайбрежието и ниските налози във Флорида са основен мотор за търсенето от нова група работещи от разстояние хора в Съединени американски щати. В десетката попадат още Сеул, Шанхай, Москва, Торонто, Сан Франциско, Тайпе, Лос Анджелис, Гуанджоу и Санкт Петербург.

Сред 15-те града, които регистрират закъснение на растежа на цените на годишна база през третото тримесечие попадат четири от континенталната част на Китай - Шанхай, Пекин, Гуанджоу и Шънджън, както и Торонто и Ванкувър. Джакарта е бил най-слабият пазар на първокласни парцели в света през третото тримесечие със спад на цените от 4,2% на годишна база. В десетката на най-слабо представилите се пазари на първокласни жилищни парцели на световно ниво попадат също Дубай, Банкок, Ню Йорк, Бангалор, Куала Лумпур, Мумбай, Делхи, Букурещ и Лондон.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР