Цените на жилищата в Черна гора са нараснали с 10

...
Цените на жилищата в Черна гора са нараснали с 10
Коментари Харесай

В Черна гора недвижимите имоти поскъпват заради интерес от руски и украински купувачи

Цените на жилищата в Черна гора са нарастнали с 10 % от началото на годината и тази наклонност се резервира, оповестява през днешния ден черногорската национална телевизия, като се базира на организации за недвижими парцели.

Вече е мъчно да се откри жилище в адриатическия крайбрежен град Будва за под 2000 евро за квадратен метър, а в Подгорица цените са надхвърлили 1300 евро. Въпреки растежа на цените търсенето, както и преди, изпреварва предлагането.

Освен в столицата цените порастват и в крайбрежните градове.

Според анализатори в изискванията на инфлация жителите се боят, че парите се обезценяват и по тази причина влагат всичко, което имат в парцели. От началото на съветската инвазия в Украйна ползата както на руснаци, по този начин и на украинци се е засилил. Отбелязва се, че по предписание украинците най-вече взимат чартърен, а руснаците купуват.

Като цяло става дума за хора, които работят онлайн, експерти от информационно-технологичния бранш, доста компании се реалокираха в Черна гора след началото на спора в Украйна, по тази причина записваме напредък на търсенето, сподели Стефан Мишкович.

Клиентите от Украйна нормално наемат жилища за месец, два или три, защото чакат да видят какво ще се случи в Украйна и да се върнат в родината си, споделя Мирослав Дошляк. Той отбелязва и растежа на цените в крайморските градове, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР