Цените на горивата у нас продължават да падат, много е

...
Цените на горивата у нас продължават да падат, много е
Коментари Харесай

Цените на горивата продължават да падат


Цените на горивата у нас не престават да падат, доста е намаляло и търсенето. Продажбите на горива са спаднали с 40-50%, съобщи пред БГНЕС Симеон Павлов, шеф на верига бензиностанции „ Интерспийд” в столицата.

Заради ниското ползване по време на рецесията цените също не престават да вървят надолу, а от сектора чакат нов спад в границите на 3-5%.

В един от комерсиалните обекти на веригата най-масовият бензин 95-H се търгува на цена 1,72 лв. за литър. Същата е цената и на дизеловото гориво. Шофьорите с газови уредби могат да зареждат синьо гориво на цена от 0,73 лв. за литър, а метанът коства 1,17 лв. за кг.

„ Всички компании, които работят с заведения за хранене, учебни заведения и други не зареждат към този момент толкоз интензивно. Хората, които не работят, също не си карат колите, което се отразява и на нас”, акцентира Симеон Павлов. Според него обстановката е тежка от икономическа позиция, тъй като може да се отрази и на заплатите на личния състав.

„ Не съм толкоз оптимистично надъхан, че нещата ще се оправят толкоз бързо. Машината е спряла. Докато се завърти колелото и машината тръгне, може би ще минат месеци”, счита той.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР