Цените на горивата у нас продължават да нарастват, като средната

...
Цените на горивата у нас продължават да нарастват, като средната
Коментари Харесай

Цените на горивата у нас продължават да нарастват

Цените на горивата у нас не престават да нарастват, като междинната стойност на всеобщия бензин А-95 в петък е 3,13 лв. за литър, като разликата сред обособените бензиностанции доближава до близо 50 стотинки, демонстрират данните на уеб страницата bg.fuelo.net.

Почти на никое място в страната към този момент не може да се откри литър от този бензин на цена под 3 лв.. На обособени места се следи леко поевтиняване -със стотинка-две на пропан-бутана.

На интернационалните пазари цената на суровия нефт от сорта Брент бележи ново покачване и към 17.50 часа българско време се търгува за 112,60 $ за барел, поскъпвайки в границите на деня с 0,5%.

Очаква се цените на петрола Брент да завършва актуалната седмица със слаби промени, защото от една страна вложителите не престават да преценят предстоящото възобновяване на търсенето в Китай след разхлабване на строгите Covid локдауни и задаващата се възбрана в Европейски Съюз за вноса на съветски нефт, които са в поддръжка на повишаването на черното злато. От друга страна опасенията от световно икономическо закъснение и даже криза на фона на растящата инфлация и покачващите се лихви лимитират това възходящо придвижване на петролните цени.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР