Цените на горивата растат заради войната, по-високото потребление. Това заяви

...
Цените на горивата растат заради войната, по-високото потребление. Това заяви
Коментари Харесай

Венко Сабрутев към ГЕРБ: Защо КЗК е толкова важен орган за вас?

Цените на горивата порастват поради войната, по-високото ползване. Това съобщи депутатът от " Продължаваме промяната " Венко Сабрутев в предаването " Здравей, България " по Нова телевизия във връзка изнесената от Делян Добрев информация за кражба при закупуването на горива.

Делян Добрев прави две внушения с изявлението си за цените на горивата. Първото е, че държавното управление дефинира цените на горивата, а второто, че те порастват единствено в България. Ние сме в топ три на страните с най-ниски цени на горивата в Европейски Съюз, уточни Сабрутев.

Той попита за какво Добрев не е предал на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) информацията която има. „ Защо Комисия за защита на конкуренцията не се самосезира от думите му? Истината е, че Комисия за защита на конкуренцията не работи и ние го споделяме от дълго време “, добави той.

" Искахме да сменим ръководството на Комисия за защита на конкуренцията. И незабавно внесоха избор на съмнение. Това е в контраст на мандатите на остаанлите органи. Какъв е ползата на ГЕРБ към Комисия за защита на конкуренцията? Искат го, с цел да може да се трансферират виновност на държавното управление то не ценообразува ", сподели Сабрутев.

Припомняме, че в края на предходната седмица депутатът от ГЕР Делян Добрев съобщи, че България купува уралски петрол, който за разлика от сорта " Брент ", поевтинява. В същото време бензин и дизел на бензиностанциите са с 1 лев по-скъпи на литър за последните 6 месеца. " Някой прибира 10 милиона дневно ", сподели Добрев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР