Цените на газа за битови потребители в Германия може да

...
Цените на газа за битови потребители в Германия може да
Коментари Харесай

Подготвят германците за три пъти по-високи сметки за отопление

Цените на газа за битови консуматори в Германия може да се усили три пъти. Това съобщи Клаус Мюлер, началник на на Федералната мрежова организация (Bundesnetzagentur, BNetzA).

За тези, които сега получават сметката за отопление, размерът на предплатените заплащания към този момент се удвоява, като се има поради, че следствията от войната в Украйна изобщо нe са регистрирани. Потребителите би трябвало да се настроят, че през 2023 година сметките им ще се усилят най-малко тройно, написа Дойче Веле.

По думите на Мюлер, “абсолютно реалистично е” на клиентите, които заплащат в този момент за газ 1500 евро на година, да им се наложи да заплащат по 4500 евро и повече.

На тържищата цените на газа в доста случаи се повишиха 7 пъти. Това не се отразява незабавно на потребителите в цялостен размер, само че в един миг ще би трябвало да се заплаща, акцентира шефът на BNetzA. Той отбелязва, че в този момент към половината газови отоплителни котли в страната са зле контролирани и с неголеми старания може да се реализира “по-голяма икономия”.

Клаус Мюлер прибавя, че счита, че е “не доста вероятен” разновидността, при който частни семейства да се окажат въобще без газ.

Дори при най-лошия сюжет Германия ще продължи да получава газ от Норвегия и от терминалите в Белгия или Нидерландия, а по-късно - директно от терминалите по крайбрежието на Федерална република Германия.

Мюлер разсея опасенията, че при положение на недостиг на газ семействата няма да бъдат захранени по приоритет. По думите му, немското и европейското законодателство плануват отбрана на частните семейства "до последно ".

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР