Цените на двата основни сорта петрол започнаха в ранните вечерни

...
Цените на двата основни сорта петрол започнаха в ранните вечерни
Коментари Харесай

Цените на петрола се повишават

Цените на двата съществени сорта нефт започнаха в ранните вечерни часове да се покачват решително.

Стойността на декемврийските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса първо се усили до малко над 43 $ за барел, а след това спадна, до 42,98 $ за барел, което обаче бе с с 1,25 (0,53 долара) над цената от предходната сесия. Впоследствие Brent се върна на предходното си равнище, като се увеличи до 43,39 $ за барел, или с 2,214 % над цената при затварянето на предходната сесия.

Цената на фючърсите за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) първо набъбнаха до 41,09 $ за барел, след това се върнаха обратно. Впоследствие покачването продължи и все още на публикуването на информацията ноемврийските фючърси към този момент са на равнище от 41,09 $ за барел или с 2,214 % над цената при затварянето на предходната сесия.

Страните от ОПЕК остават ангажирани със отговорностите за ограничение на добива, отбелязва старши анализатора на Schneider Electric Роби Фрейзър, съгласно MarketWatch.

В същото време анализаторите обръщат внимание на прекомерно огромният брой на новите случаи на инфектирани с ковид, а в тази връзка и с предстоящите ограничавания за пътувания.

Международната организация по енергетика (МАЕ) удостовери прогнозата си за търсенето на нефт през тази година, без значение от втората вълна на ковид. МАЕ предвижда, че през 2021 година търсенето ще нарасне с 5,5 млн. барела дневно – до 97,2 млн. барела дневно. Агенцията отбелязва, че ограничението на добива от сраните от ОПЕК+ през септември е била изпълнена до 103 %. Страните от ОПЕК са изпълнили отговорностите си до 106 %, а страните отвън картела – до 99 %.

ОПЕК от своя страна в октомврийският си отчет предвижда, че международното търсене на нефт през 2020 година ще се намали с 9,5 млн. барела дневно спрямо 2019 година, което на практика дава отговор и на прогнозата отпреди месец.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР