Цените на двата основни сорта петрол във вторник, 16 април

...
Цените на двата основни сорта петрол във вторник, 16 април
Коментари Харесай

Цените на петрола отново се връщат към ръст от сутринта

Цените на двата съществени сорта нефт във вторник, 16 април се връщат към растеж след слабия спад при предходната сесия.

Стойността на юнските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures все още на издание се усилва до 90,53 $ за барел – растеж от 0,43 $ (плюс 0,48 %) спрямо предходната търговия. В понеделник договорите поевтиняха с 0,35 (0,4 %) $ до 90,1 $ за барел.

Фючърсите за месец май за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) се котират при цена от 85,85 $ за барел – плюс 0,44 $ (0,52%). При затваряне на предходната търговия цената по тези контракти се намали с 0,25 $ (0,3%) до 85,41 $ за барел.

Пазарът към този момент регистрира наградата за риск „ и в случай че действителното понижаване на доставките на нефт не се случи вероятността за скок на цените до 100 $ за барел е лимитирана “, споделя в собствен коментар анализатора на пазара в Saxo Bank Оле Хансен за Market Watch.

Участниците на пазара не престават да наблюдават обстановката в Близкия изток след офанзивата на Иран против Израел с ракети и дронове, множеството, от които бяха прихванати и свалени от противовъздушната защита. Опасенията на търговците за разгръщане на спора бяха частично разсеяни от упованието, че това е едностранен акт и продължение няма да има.

Израелският министър на защитата Йоав Галант обаче е декларирал пред  шефа на Пентагона Лойд Остин, че страната няма различен избор, с изключение на да отговори на офанзивата на Иран, оповестява Axios, базирайки се на източници.

Началникът на Генералния щаб на Израел Херци Халеви също сподели в понеделник, че Израел ще „ даде отговор “.

Възможността за директен отговор от страна на Израел се приема от анализаторите на пазара като неустановеност и опазване на напрежението в района за неустановен интервал. Ескалацията на спора покачва вероятността за понижаване на доставките от Близкия изток.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР