Цените на двата основни сорта петрол в сряда вечерта започна

...
Цените на двата основни сорта петрол в сряда вечерта започна
Коментари Харесай

Петролът стартира с незначителна промяна в цените


Цените на двата съществени сорта нефт в сряда вечерта стартира да поевтинява след оповестението на данните за равнището на запасите от нефт в Съединени американски щати за предходната седмица, сочат данните от търговията. Сутринта в четвъртък петролният пазар показва незначителна позитивна динамичност.

Фючърсът за юни за петрола вид Brent на борсата ICE Futures в сряда, 17 април приключи на равнище от 71,64 $ за барел, или при спад от 0,11 %. Договорът за месец май за WTI на NYMEX се намали с 0,44 % до 63,77 $ за барел.

Според оповестените данни от EIA, комерсиалните ресурси от нефт в Съединени американски щати (с изключение на стратегическите резерви) са спаднали с 1,4 млн. барела или с 0,3 % - до 455,2 млн. барела.

Участниците на пазара се притесняват, че страните, участващи в договорката ОПЕК+ ще стартират да усилват добива на нефт.

В четвъртък сутринта петролният пазар започва с намаляване, само че по-късно се записва незначителна позитивна динамичност. Стойността на контракта за юни за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures тази заран се намали до 71,38 $ за барел, само че по-късно се върна на позицията от 71,70 $ за барел. В сряда юнският контракт за Brent нарастна до 72,25 $ за барел. Изменението при Brent съм часа на издание е минус 0,028 %.

При фючърсът за месец май за петрола вид WTI на NYMEX се регистрира намаляване до 63,64 $ за барел тази заран. В малко по-късните утринни часове майският контракт за WTI се котира на равнище от 63,88 $ за барел. Изменението при WTI към часа на издание на информацията е минус 0,226 %.

Участниците на пазара наблюдават и развиието на обстановката в Либия, където при започване на април се изостри военният спор в страната. В сряда ръководителят на National Oil Corp. (NOC), Mustafa Sanallah предизвести, че добивът в страната може да продължи да спада, заради зтягането на военния спор в страната.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР