Цените на двата основни сорта петрол в рамките на сутрешната

...
Цените на двата основни сорта петрол в рамките на сутрешната
Коментари Харесай

Цените на основните сортове петрол се движат разнопосочно от сутринта

Цените на двата съществени сорта нефт в границите на утринната търговия минаха от намаляване към разнопосочност.

Котировката на януарските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures към издание на данните се покачва нищожно - с 0,04 $ или 0,05% - до 81,46 $ за барел. В четвъртък договорите поевтиняха с 0,54 $ или с 0,7 % до 81,42 $ за барел.

Цената на фючърсите за януари за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) понижава до 76,51 $ за барел – спад с 0,59 $ или 0,77%. Основна сесия в четвъртък нямаше поради празнуването на Деня на благодарността в Съединени американски щати.

Отлагането на срещата на ОПЕК+ докара до известна раздразнителност на пазара. Експертите считат, че това въпреки всичко няма да се отрази на резултатите от срещата, написа MarketWatch.

Междувременно от известие, оповестено на страницата на картела стана ясно, че отсрочената за 30 ноември среща ще бъде в онлайн формат.

Анализаторите от Citi считат, че Саудитска Арабия ще продължи доброволното ограничаване на производството с 1 млн. барела дневно през първото тримесечие на 2024 година, а останалите страни като цяло ще се ангажират с придържане на избраните квоти до края на годината.

Анализаторите от UBS също предвиждат, че картелът ще реализира съглашение за ограничение на добива. Тяхното очакване е за опазване на волативността на цените нефт в близко бъдеще.

Прогноза на МАЕ пък допуска, че при започване на 2024 година на международния пазар ще се появи остатък при предлагането, поради доста понижаване на търсенето и увеличение на добива от някои огромни производители, в това число Съединени американски щати. Заедно се това се чака възобновяване на доставките на нефт от Иран и резистентност на експорта от Русия.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР