Цените на двата основни сорта петрол се колебаят незначително в

...
Цените на двата основни сорта петрол се колебаят незначително в
Коментари Харесай

Цените на петрола продължават плавен спад след вчерашното понижение

Цените на двата съществени сорта нефт се двоумят нищожно в петък, насочвайки се към стабилизиране след високата волативност, следена на последните две сесии.

Цената на ноемврийските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures все още на издание е на равнище от 95,05 $ за барел, което е с 0,33 $ (0,35%) под цената при затваряне на предходната сесия. В четвъртък договорите за този вид поевтиняха с 1,17 $ или с 1,2 % до 95,38 $ за барел. Лек растеж се следи при декемврийските фючърси, които са малко над 93 $ за барел.

Фючърсите за ноември за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) се котират при цена от 91,76 $ за барел, повишавайки се с 0,05 $. При затваряне на търговията в четвъртък цената по договорите за този вид спадна с 1,97 $ или с 2,1 % до 91,71 $ за барел.

Въпреки регистрирания спад би трябвало да се означи, че по време на търговията цената на Brent набъбна до 97,69 $ за барел, а на WTI надвиши 95 $ за барел за пръв път от година.

Според предварителните калкулации, от началото на месец септември двата сорта са се нараснали значително – Brent със 7,3 %, а WTI – с 9,8 на 100, а от началото на месеца с 25% и 30 % надлежно. През юни Brent струваше към 74,9 $ за барел, а WTI – 70,6 $ за барел.

Наблюдателите на пазара считат, че спада на цените на петрола към този момент е закъсняло, а търговците на енергийния пазар се възползват от цените на петрола, поради нестабилния пазар на облигации, което ще се отрази при търсенето.

Настоящият спад се приема като нещо всекидневно, след мощните скокове поради сложната за прогнозиране обстановка на пазарите, както и появяващите се опасности. Пазарът също така към момента прави оценка данните за спада на запасите от горива в Съединени американски щати.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР