Цените на двата основни сорта петрол преминаха към спад, сочат

...
Цените на двата основни сорта петрол преминаха към спад, сочат
Коментари Харесай

Цените на петрола започнаха да се понижават слабо

Цените на двата съществени сорта нефт минаха към спад, сочат данните от търговията.

Фючърсите за април за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures спадат до 96,42 $ за барел – 0,42 $ или 0,43%.

Търговията започва при цена от 96,6 $ за барел, а по-късно в границите на търговията успа за малко да се увеличи до 97,2 $ за барел.

Цената на априлските фючърси за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) е на равнище от 91,46 $ за барел, понижавайки се с 0,45 $ или 0,49%.

Сесията започва при равнище от 91,73 $ за барел и по време на търговията фючърсите за известно време набъбнаха до 92,3 $ за барел.

Пазарите правят оценка оповестените на този стадий наказания от Европейски Съюз и Съединени американски щати против Русия, както и резултата от изказването на американския президент Байдън, че няма да има среща нито сред него и Путин, нито сред държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен и министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров.

На този декор участниците на пазара насочват вниманието си към договарянията на Съединени американски щати и Иран по нуклеарната договорка, която е на финалната права. При сполучлив свършек се чака появяването на ирански нефт, който би трябвало да балансира негативния резултат от неналичието на задоволително съветски нефт на пазара.

Пазарите към момента чакат и реакцията на ОПЕК.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР