Цените на биткойна отбелязаха 5-процентен спад в края на седмицата,

...
Цените на биткойна отбелязаха 5-процентен спад в края на седмицата,
Коментари Харесай

ETF остава мираж: Регулаторът в САЩ определи заявленията като неадекватни

Цените на биткойна означиха 5-процентен спад в края на седмицата, откакто Комисията за скъпи бумаги и тържища  SEC съобщи, че заявките за ETF от BlackRock и Fidelity са несъответстващи.

Това се споделя в отчет на The Wall Street Journal, представен от Insider.

BlackRock, Fidelity, WisdomTree и други обичайни мениджъри на активи подадоха заявки до SEC за пускане на спот ETF за биткойн, което породи вяра измежду вложителите, че утвърждението най-сетне може да е близо.

Но отчетът от петък допуска, че утвърждението към момента е изправено пред съществени спънки, даже откакто регулаторната организация утвърди ETF за биткойн фючърси с 2 пъти по-голям ливъридж.

SEC дефинира заявките за биткойн ETF от името на BlackRock и Fidelity като " незадоволително ясни и изчерпателни ", съгласно отчета, който се базира на източници, осведомени с въпроса.

Комисията обаче SEC би приветствала преразглеждането и актуализирането на заявките от шефовете на активи, както и възможното им наново подаване, като се вземе поради противоположната връзка с организацията, отбелязва Insider.

Цената на биткойна се повиши над равнището от 30 000 $ по-рано този месец, откакто подадените от BlackRock и Fidelity документи възобновиха конкуренцията за първия биткойн ETF.

В петък биткойнът за малко падна под 30 000 $, след което се възвърне, като спадна с по-малко от 2% и се задържа на равнището от 30 000 $, достигайки 30 278 $.

Криптоиндустрията от години копнее за ETF, който да следи непосредствено цената на биткойна и да разреши на вложителите да получат експозиция към класа активи, без да купуват биткойни на криптоборса и да ги съхраняват, като по този метод се отстранен огромна част от усложненията за елементарните вложители.

Поне от 2017 година насам SEC отхвърля заявките за ETF по разнообразни аргументи, в това число заради опасения, че те са уязвими за измами и манипулиране на пазара. SEC обаче утвърждава разнообразни ETF, които имат фючърси върху биткойн, а не самата базова монета.

Част от опасенията на SEC във връзка с последните заявки за биткойн ETF са, че в тях не е предоставена задоволително информация за " съглашението за шерване на надзора ", което ще ползват, с цел да подсигуряват, че ETF не е предразположен на измами.

CBOE съобщи, че възнамерява да преработи и да подаде още веднъж заявката си за биткойн ETF, което ще отсрочи възможното утвърждение с най-малко още една седмица, откакто SEC получи заявката, се споделя още в отчета на WSJ, представен от Insider.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР