Цените на билетите за мачовете на Интер Маями скочиха драстично

...
Цените на билетите за мачовете на Интер Маями скочиха драстично
Коментари Харесай

Ефектът Меси: Цените на билетите за Интер Маями скочиха с 1000% след привличането му

Цените на билетите за мачовете на " Интер Маями " скочиха фрапантно единствено за няколко часа в сряда след известията, че футболната легенда Лионел Меси ще напусне Пари Сен Жермен и ще премине в " Мейджър Лийг Сокър " (МЛС) - което той по-късно удостовери. Най-евтините билети на вторичния пазар скочиха с повече от 1000% за първите мачове на Меси с клуба, оповестява The Forbes.

Цените на билетите за мачовете на " Интер Маями " скочиха фрапантно единствено за няколко часа в сряда след известията, че футболната легенда Лионел Меси ще напусне Пари Сен Жермен и ще премине в " Мейджър Лийг Сокър " (МЛС) - което той по-късно удостовери. Най-евтините билети на вторичния пазар скочиха с повече от 1000% за първите мачове на Меси с клуба, оповестява The Forbes.

Нагоре, нагоре
Най-евтиният билет за мача на клуба, благосъстоятелност на британската футболна звезда Дейвид Бекъм, за Купата на Лигата против мексиканския Крус Азул на 21 юли - допуска се, че това ще бъде първият мач на Меси, скочи от 29 на 459 $ съгласно TickPick, откакто в сряда сутринта се появи информация, че седемкратният притежател на Златната топка ще се причисли към " Интер Маями ".

Цената на билета за домакинския мач против " Ню Йорк Ред Булс " на 26 август - за който се оповестява, че ще бъде първият мач на Меси в МЛС - скочи от 30 $ на 512 $, още веднъж съгласно TickPick.
Реклама
Мачът на Маями против настоящия първенец на МЛС ФК " Лос Анджелис " на 3 септември също се повиши от 81 $ за най-евтиния билет на 599 $ в първите часове, откакто голям брой медии оповестиха, че вторият най-добре заплатен състезател в света се насочва към Маями, откакто се появиха спекулации, че може да се причисли още веднъж към някогашния си клуб " Барселона " или да подписа грандиозна договорка със саудитския клуб " Ал-Хилал ".

Най-евтината цена за този мач, оповестена в TickettiQ, е още по-висока - 684 $ - 686% нарастване по отношение на цената за вход при започване на сезона (87 долара), до момента в който цената за вход за гостуването на Маями против ФК " Шарлът " е скочила със 748% за същото време (от 42 $ на 356 долара).

Средната цена на билета за домакинския мач на Маями също е скочила от 152 $ при започване на сезона до 935 $ - нарастване с 515% съгласно TicketQ.
" Получих предложения от други европейски клубове, само че даже не ги разгледах, тъй като единствената ми концепция беше да се причисля към " Барселона " в Европа. След като договорката с " Барса " се провали, желаех да опитам нещо друго в този момент в Маями. " Лионел Меси Реклама
Само в границите на един час 14 522 души са търсили билети за " Интер Маями " в StubHub в ранния следобяд в сряда, откакто беше обявено, че Меси ще се причисли към клуба от МЛС.
Неизвестното
Засега не е ясно какъв брой ще получи Меси за присъединението си към " Интер Маями ". По оценки на Forbes Меси е спечелил 130 млн. $ през предходната година, разпределени отмерено сред приходите на терена и множеството преференциални контракти отвън него, което го прави втория най-добре заплатен състезател в света, единствено след дългогодишния му противник Кристиано Роналдо.

Меси удостовери, че ще се причисли към отбора от Съединени американски щати, като съобщи, че е избрал Маями " не поради парите ", макар че посочи, че точните условия на договорката към момента не са приключени. Меси съобщи пред испанския вестник " Мундо Депортиво ", че в случай че беше взел решението си в полза на парите, щеше да одобри оферта да играе в Саудитска Арабия " или другаде ", като добави, че желае да се върне в Барселона, само че не желае да оставя бъдещето си " в ръцете на някой различен ".

В продължение на месеци се спекулираше къде ще играе Меси. Миналия месец Пари Сен Жермен го в профил за две седмици, откакто той предприе рекламно пътешестване до Саудитска Арабия, без да уведоми клуба - по-късно Меси се извини за отстраняването, като съобщи, че е помислил, че има неработен ден и не е могъл да анулира плануваното си пътешестване. Говореше се също, че Меси още веднъж ще се причисли към " Барселона ", където изигра 17 сезона, преди да се причисли към ПСЖ през 2021 година Баща му Хорхе Меси - настоящ като негов управител - се срещна с представители на тима тази седмица, само че до договорка не се стигна.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР