Цените на бензина се повишиха с близо 5 пенса за

...
Цените на бензина се повишиха с близо 5 пенса за
Коментари Харесай

Търговците на дребно на горива отричат ​​да печелят, тъй като цените на помпите се покачват

Цените на бензина се покачиха с близо 5 пенса за литър до 157 пенса.

Автомобилната група упрекна за продължаващите скокове съкращенията на производството, контрактувани от петролната група Opec+ нации-производителки, които спомогнаха за повишението на цените на суровия нефт Brent от юли.

Тогава един барел струваше към $72.

През последните седмици той се увеличи към $100 и сега е на $90, оказвайки по-голям напън нагоре върху по-широко, защото спомагателните банкноти единствено прибавят към.

„ Ограничено “ предложение на нефт през идващите месеци

Тъй като петролът се прави оценка в долари, намаляване на паунда по отношение на американската валута също е съдействала за спомагателните сметки на горивната помпа.

RAC обаче твърди, че търговците на дребно са надценявали клиентите на бензина - месеци след надценяване и са били принудени да поддържат механизъм за бистрота на горивото.

< Говорителят на RAC за гориво, Саймън Уилямс, сподели: „ Нашият разбор на данните за търговията на едро и дребно на RAC Fuel Watch демонстрира, че бензинът сега е надценен с към 7 пенса за литър, макар че цената на дизела евентуално ще се повиши още през идващите седмици.

„ Притеснително е, че маржът на търговците на дребно в Обединеното кралство е по-висок за бензина, в сравнение с би трябвало да бъде, като се има поради, че четирите огромни супермаркета бяха разкритикувани от Органа за конкуренция и пазари, че са надценили водачите с £900 милиона през 2022 година

„ Въпреки че мнозина непринудено започнаха да разгласяват цените си, преди да бъдат задължени по закон, към момента имаме обстановка, при която измененията в цените на едро не се отразяват заслужено на предния двор. “

Прочетете още:
Разходите за живот най-късно

Юли: „ Мотористите не получават най-хубавата допустима договорка “

Заключението на RAC беше отхвърлено от Асоциацията на търговците на бензин (PRA), която съставлява несупермаркетна, самостоятелна, предни дворове и има съвсем две трети от пазара на горива.

Неговият изпълнителен шеф Гордън Балмър сподели: „ Противно на изказванията, направени от RAC, нашите членове не слагат безпричинно цени на бензина, по-високи от нужните.

„ Маржовете на горивото бяха подложени на напън заради увеличените оперативни разноски, които нашите членове трябваше да поемат.

„ За справяне с възходящите разноски за труд, разноските за сила и най-високите равнища на инфлация през последните години и понижени продажби на гориво, маржовете неизбежно са се нараснали.

„ Опитът да се провокира публичен яд, като се допуска друго, е надълбоко безконтролно. “

Той добави: „ PRA остава ангажирана да пази нашите членове и поощряване на прозрачността в бранша.

„ Ние сме подготвени да се ангажираме с всеки медиатор, с цел да улесним градивен и осведомен разговор по тези сериозни въпроси. “

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР