Цените и наемите на жилищата в Абу Даби отчетоха спад

...
Цените и наемите на жилищата в Абу Даби отчетоха спад
Коментари Харесай

По-евтини имоти и за наем и за покупка

Цените и наемите на жилищата в Абу Даби регистрираха спад през първото тримесечие на настоящата година в съпоставяне със същия интервал на предходната, сочат данните от разбор на Bayut.com. В региони като MBZ City и Khalifa City A, има забележителен интерес както от купувачи, по този начин и от наематели. Във въпросните региони сега се строят нови жилищни комплекси, което покачва доверието у вложителите. В доклада се показва, че остров Al Reem е доста издирван за покупка на жилище, защото подсигурява рентабилност в размер на 6.9%, а Al Reef притегля вниманието на купувачите с предлаганите първокласни вили.

Най-голям интерес има към жилищата с една спалня в комплекса Al Raha Beach. Там цените са спаднали с 6.5% до междинни стойности за парцел от 280 420 USD. Що се касае до вилите, то най-силен спад има при тези в комплекса Al Reef – 6.2%, до 579 890 USD.

MBZ City е най-известният регион за наем на жилища и къщи в Абу Даби, въпреки жилищата с две спални да са поевтинели с 10% през първото тримесечие на тази година в съпоставяне със същия интервал на 2018-а.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР