"Цената още не е осъзната. Засега виждаме само позитивите. За

...
"Цената още не е осъзната. Засега виждаме само позитивите. За
Коментари Харесай

Ще рециклираме телата си. Фантастика или близко бъдеще?

"Цената още не е осъзната. Засега виждаме единствено позитивите. За разлика от предходните индустриални революции, в които се е вдигало единствено равнището на работа, в този момент се трансформира философията на обществото ", означи футурологът от Българска академия на науките доктор Мариана Тодорова.

В студиото на "Денят ON AIR " тя означи, че сега има много технологии, които ще удължат човешкия живот.

"Със стволови кафези ще се отглеждат органи, посредством които ще можем да рециклираме тялото си. Същото ще може да се прави и с 3D и 4D принтери. Тези техники отчасти са прилагани към хората. Разчитането на човешкия геном отваря вратите към проектирането на бебетата, така че да се избегнат заболяванията, които ги чакат през живота ", акцентира гостът.

Но тук идва редът на етиката и философията. Според футуролога когато технологиите стартират да вземат решение множеството наши проблеми стопанската система, политиката и религията ще изгубят настоящия си смисъл.

"Системи за изкуствен интелект ще ни споделят с кого да поддържаме връзка, като наблюдават хормоните и настроението ни. Други ще наблюдават здравето ни или ще ни оказват помощ във всекидневния живот. Има хора, които имат вяра, че ще си партнираме с изкуствения разсъдък доста естествено. Трябва да признаем, че хората имат предубеждения към отрицателното ", уточни доктор Тодорова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР