Цената на златото във вторник сутрин слабо се понижава, пазарните

...
Цената на златото във вторник сутрин слабо се понижава, пазарните
Коментари Харесай

Цената на златото спада в очакване на важни данни от САЩ

Цената на златото във вторник заран едва се намалява, пазарните играчи не вършат внезапни придвижвания в очакване на данните за инфлацията в Съединени американски щати за годината, както и речта на ръководителя на системата на Федералния запас Джеръм Пауъл.

Според данните от днешната търговия, към 9:30 часа българско време, цената на февруарските фючърси за злато на борсата Comex в Ню Йорк спада с 1,90 $, или с 0,10%, до 1875,90 $ за тройунция.

На спот пазара скъпоценният метал се търгува по 1871,95 $ за тройунция, оповестява Тrading Еconomics.

В същото време цената на мартенските фючърси за среброто се намали с 0,82% до 23,675 $ за унция.

Излизането на годишната статистика за инфлацията в Съединени американски щати е планувана за четвъртък. Анализаторите предвиждат продължаващо закъснение на растежа на потребителските цени до 6,5% предходната година от 7,1% месец по-рано. Така индикаторът ще продължи да се намалява, откакто доближи връх от 9% годишно през юни. Това се отразява на упованията за промени в политиката на Фед, който заради високата инфлация поредно покачва % на рефинансиране.

Според CME Group 78,7% от специалистите чакат ново нарастване на главния лихвен % през февруари - с 0,25 процентни пункта, до 4,5-4,75% годишно.

Също по този начин, по-късно във вторник, Пауъл ще изнесе тирада, която може да даде на пазарите сигнали по отношение на паричната политика на регулатора. Действията на FRS от своя страна оказват мощно въздействие върху курса на $ и като цяло на международните финансови пазари, част от които е и търговията със златни фючърси.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР