Цената на златото във вторник сутрин леко спада, като остава

...
Цената на златото във вторник сутрин леко спада, като остава
Коментари Харесай

Златото поевтиня с 10% за последните пет месеца

Цената на златото във вторник заран леко спада, като остава под 1750 $ за тройунция. Пазарите не престават да правят оценка вероятностите към политиката на Федералния запас на Съединени американски щати във връзка с базовите лихвени нива в най-голямата международна стопанска система.

Фед стартира да покачва главния лихвен % през март, след четири покачвания ставката е на равнище от 2,25-2,5% годишно. Златото поевтинява пет поредни месеца от април, като през това време благородният метал е поевтинял с повече от 10%, от към 1950 $. Индексът на $ в това време се увеличи с към 10% за този интервал.

Данните от днешната търговия демонстрират стойност на декемврийските фючърси за злато на нюйоркската борса Comex намалена с $4,1 или с 0,23%, до $1745,6 за тройунция.

На спот пазара скъпоценният метал се търгува по 1733,46 $ за тройунция, осведоми, Тrading Еconomics.

Цената на септемврийските фючърси за среброто спадна с 0,68% до 18,43 $ за унция.

Един от главните фактори за цената на златото остава лихвената политика на Фед. Миналата седмица ръководителят на регулатора Джером Пауъл удостовери желанието си да употребява високите лихви като средство за битка с инфлацията за известно време.

Ястребовите сигнали на Фед обичайно поддържат $, правейки златото по-малко налично за закупуване в друга валута. На този декор ден по-рано доларовият показател (обменният курс по отношение на кошница от валути на шест страни - търговски сътрудници на САЩ) се увеличи до 109,48 пункта, което е най-високото равнище от септември 2002 година.

" Пазарите като цяло реагираха много мощно на мненията на Пауъл и други централни банкери, които участваха на семинара в Джаксън Хоул. Сигналите за стягане допускат, че щатският $ ще остане релативно мощен ", цитира Bloomberg Никълъс Фрапел, началник на институционалните пазари в ABC Refinery в Сидни. Според специалиста известна техническа опозиция се следи на равнище от 1740 $ за унция.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР