Цената на златото в сряда сутринта слабо се повишава. Вниманието

...
Цената на златото в сряда сутринта слабо се повишава. Вниманието
Коментари Харесай

Цената на златото очаква посока от протокола на Фед

Цената на златото в сряда сутринта едва се покачва. Вниманието на пазарните участници се насочва върху публикуването на протокола от последното съвещание на Системата на Федералния запас на Съединени американски щати по-късно през днешния ден

Според данните от днешната търговия, към 9:40 часа българско време, цената на декемврийските фючърси за злато на борсата Comex в Ню Йорк се покачва с $1,6, или с 0,09%, до $1741,50 за тройунция.

На спот пазара скъпоценните кюлчета се търгуват по 1743,64 $ за тройунция, осведоми Тrading Еconomics.

Декемврийските фючърси за среброто в това време поевтиняват с 0,49% до 20,945 $ за унция.

Пазарите не престават да чакат публикуването на протокола от съвещанието на Федералния запас. В документа регулаторът може да даде повече инструкции за паричната политика и икономическите прогнози.

Според CME Group 76% от анализаторите предвиждат, че Федералният запас ще увеличи главният лихвен % през декември до 4,25-4,5% годишно от настоящето равнище от 3,75-4%. Други анализатори позволяват по-силен растеж, до 4,5-4,75%.

Златото е сензитивно към сигналите от американската централна банка, защото те въздействат на $, от който зависят котировките на благородния метал. Строгата парична политика е позитивна за $, което прави златото по-малко налично за притежателите на други валути.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР