Цената на златото в сряда сутринта е стабилна - около

...
Цената на златото в сряда сутринта е стабилна - около
Коментари Харесай

Златото остава стабилно на ниво около $1720 за унция

Цената на златото в сряда сутринта е постоянна - към 1720 $ за тройунция. Пазарите чакат публикуването на статистика за инфлацията в Съединени американски щати, която може да даде инструкции за бъдещата парична политика на Федералния запас.

Според данните от днешната търговия, към 9:40 часа българско време, цената на августовските фючърси за злато на нюйоркската борса Comex се намали с $1,40, до $1723,30 за тройунция. Благордният метал се търгува на спот пазара по 1725.15 за унция, оповестява Ройтерс.

Септемврийските фючърси на среброто в същото поевтиняват с 0,48% до 18,867 $ за унция.

Едно от главните събития на седмицата за пазара е статистиката за инфлацията в Съединени американски щати, която ще бъде оповестена в сряда вечерта. Експерти считат, че годишната инфлация в страната през юни е била 8,8% след 8,6% месец по-рано, което може да е нов връх от декември 1981 година. Високата инфлация може да алармира на Фед, че би трябвало да затегне още повече паричната политика. А това обичайно поддържа $ и потиска цената на златото.

Според CME Group съвсем 91% от специалистите считат, че след съвещанието през юли регулаторът ще вдигне базовия лихвен % със 75 базисни пункта - до диапазона 2,25-2,5%. А повече от 9% от специалистите започнаха да дефинират нарастване на ставката със 100 базисни точки едновременно - до 2,5-2,75%.

" Благородният метал наподобява подтиснат и обстановката за него може да се утежни, в случай че предстоящият отчет за инфлацията в Съединени американски щати е в сходство с или над пазарните упования ", сподели Лукман Отунуга, пазарен анализатор на FXTM, представен от MarketWatch.

Обменният курс на $ е един от възпиращите фактори за цената на златото. Доларовият показател (обменният курс по отношение на кошница от валути на шест страни, които са търговски сътрудници на САЩ) е на равнище над 108 пункта, а еврото е с паритет по отношение на $, което се случва за първи път от 2002 година насам. Укрепването на американската валута прави златото по-малко налично за закупуване в друга валута.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР