Цената на златото в понеделник сутринта умерено се понижава в

...
Цената на златото в понеделник сутринта умерено се понижава в
Коментари Харесай

Цената на златото пада в очакване решението на Фед за лихвите

Цената на златото в понеделник сутринта умерено се намалява в очакване на резултатите от двудневната среща на Федералната аварийна система на Съединени американски щати.

Според данните от днешната търговията, към 9 часа българско време, цената на августовските фючърси за злато на борсата Comex в Ню Йорк се намалява с $5,4, или 0,31%, до $1722 за тройунция.

Скъпоценният жълт метал се търгува на спот пазара по 1724,37 $ за тройунция съобщамва Ройтерс.

В същото време септемврийските фючърси за среброто се поевтиняха с 0,99% до 18,433 $ за унция.

В сряда ще бъдат оповестени решенията на Фед, съгласно CME Group множеството анализатори чакат нарастване на базовиата лихвена ставка от диапазона 1,5-1,75% до 2,25-2,5%. През юни регулаторът към този момент увеличи лихвения % със 75 базисни пункта.

Затягането на паричната политика в Съединени американски щати е позитивно за $. А от началото на юли златото към този момент е поевтиняло с 4,7%. Ръководителят на финансовата компания Money Crashers Андрю Шраге, представен от Market Watch, счита, че цените на златото ще не престават да се трансформират назад на динамичността на $.

По-силният $ прави вложенията в активи, деноминирани в долари, по-специално държавни облигации на Съединени американски щати, по-доходоносни и те се конкурират с благородните метали като " сигурна " капиталова дестинация.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР