Цената на златото в четвъртък сутринта спада на фона на

...
Цената на златото в четвъртък сутринта спада на фона на
Коментари Харесай

Цената на златото спада. Фед ще продължи да вдига лихвите

Цената на златото в четвъртък сутринта спада на фона на по-скъпия $, съгласно данните от днешната търговия и мненията на анализаторите.

Златото усилва загубите от предходните сесия, откакто протоколите от последната среща на Федералния запас демонстрираха, че централната банка на Съединени американски щати евентуално ще продължи курса към нападателно повишение на лихвите. Това поддържа курсът на $ и е отрицателен фактор за вложителите в скъпоценния метал, които оперират с други валути.

Днес сутринта към 9:30 часа българско време цената на юнските фючърси за злато на борсата Comex в Ню Йорк понижава с 2,92 $, или 0,16%, до 1843,38 $ за тройунция.

Юлските сребърни фючърси в това време поевтиняват с 0,62% до $21,739 за унция.

Натиск върху цената на благородния метал оказва засилващият се $, чийто показател нараства с 0,17% до 102,23 пункта. Такава динамичност на американската валута беше улеснена от оповестените в сряда вечерта протоколи от майското съвещание на Федералната аварийна система на Съединени американски щати (FRS), съгласно които регулаторът смята за подходящо да увеличи сконтовия % с 50 базисни пункта на идващите срещи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР