Цената на златото в четвъртък сутринта се стабилизира на нивото

...
Цената на златото в четвъртък сутринта се стабилизира на нивото
Коментари Харесай

Цената на златото се закрепи около нивото $1890 за унция

Цената на златото в четвъртък сутринта се стабилизира на равнището към 1890 $ за тройунция. Инвеститорите не престават да правят оценка вероятностите за паричната политика на Федералната аварийна система на Съединени американски щати.

Според данните от днешната търговия, към 9:30 часа българско време цената на априлските фючърси за злато на нюйоркската борса Comex набъбна с 2,0 $, или с 0,11%, до 1892,70 $ за тройунция.

Скъпоценният метал се тъгува на спот пазара по 1880,93 $ за тройунция, оповестява Тrading Еconomics.

Мартенските фючърси на среброто в това време нарастнаха с 0,12% до 22,448 $ за унция.

При неналичието на мощни мотори за котировките на златото търговците не престават да правят оценка по-нататъшните стъпки на Фед във връзка с лихвите. По-рано тази седмица ръководителят на регулатора Джером Пауъл означи закъснение на инфлацията, само че се изрече в интерес на по-нататъшно нарастване на главния лихвен %. Търговците възприеха внимателния му звук като " гълъбов ".

В резултат на това съгласно CME Group 90,8% от анализаторите чакат през март още веднъж нарастване на лихвите с 25 базисни пункта - до 4,75-5% годишно. Американският регулатор увеличи лихвените проценти седем пъти предходната година на фона на рекордна инфлация, в това число четири покачвания от 75 базисни пункта и нарастване от 50 базисни пункта през декември. През февруари тази година ставката към този момент беше нараснал с 25 базисни пункта.

Златото е сензитивно към сигналите на Федералния запас на Съединени американски щати, които се отразяват върху курса на $. Ястребовите настроения обичайно поддържат $, което прави златото по-малко налично за закупуване в друга валута и противоположното.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР