Цената на златото в четвъртък сутринта се променя слабо след

...
Цената на златото в четвъртък сутринта се променя слабо след
Коментари Харесай

Цената на златото се стабилизира около $1635 за унция

Цената на златото в четвъртък сутринта се трансформира едва след солидния спад в сряда, като се фиксира на към 1635 $ за тройунция, демонстрират данните от днешната търговия.

Към 9:45 часа българско време цената на декемврийските фючърси за злато на нюйоркската борса Comex спада с $0,8, или с 0,05%, до $1633,4 за тройунция.

На спот пазара жълтите кюлчета се търгуват по 1629,10 $ за тройунция, оповестява Тrading Еconomics.

В същото време цената на декемврийските фючърси за среброто се повиши с 0,15% до 18,387 $ за унция.

Ден по-рано златото падна с 1,3% от $1650 на фона на упованията за стягане на парично-кредитната политика на Федералния запас на Съединени американски щати.

Очаква се американският регулатор да увеличи базовата лихвена ставка за шести следващ път през ноември, което е позитивно за $ и негативно за златото, което в този случай става по-малко налично за покупка в други валути.

Пазарите като цяло се отдалечават от капиталовия риск, продължавайки да се опасяват от международна икономическа криза на фона на повишението на лихвите от огромните централни банки за битка с инфлацията. В тази обстановка доларът е по-надежден актив и ролята на благородния метал като отбрана на активите и хеджиране на инфлацията е отслабнала.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР