Цената на златото поскъпва до максимума от септември, поради отслабването

...
Цената на златото поскъпва до максимума от септември, поради отслабването
Коментари Харесай

Цената на златото расте до най-високото ниво от 4 месеца, поради понижението на долара


Цената на златото нараства до максимума от септември, заради отслабването на $ по отношение на главните международни валути, сочат данните от търговията.

Цената на февруарския фючърс за златото тази заран се увеличи с 9,4 $ или 0,7 % в границите на търговията на борсата в Ню Йорк (Comex) – до 1344,4 $ за тройунция. Стойността на мартенския фючърс за среброто се усили с 1,57 % - до 17,41 $ за унция.

Понижението на курса на $ към международните валути, в това число към еврото и йената, доближи до най-ниското равнище за последните три години, което обаче е в поддръжка на цената на златото. Динамиката, съгласно специалистите се обуславя и от повишаването на йената и еврото след издание на протокола на Европейската централна банка (ЕЦБ), както и на мненията на държавното управление на Япония за възобновяване на стопанската система на страната.

Според протокола от последното съвещание на ЕЦБ, регулаторът се готви през тази година да наложи ограничавания по програмата за изкупуване на облигации, която в продължение на три години е част от основният аспект на паричната политика на ЕЦБ. Председателят на Централната банка на Япония Haruhiko Kuroda от своя страна удостовери решимостта на централната банка да поддържа огромната стратегия за парично стимулиране до тогава, до момента в който инфлацията не доближи равнището от 2 %.

Вследствие на това показателят на курса на $ (курсът на $ към кошницата от валути на шестте страни съществени търговски сътрудници на САЩ) спадна с 0,25 % до 90,69 пункта. Отслабването на $ по предписание се отразява позитивно върху цената на златото, като го прави по-евтино за вложителите, притежаващи непозната валута.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР