Цената на визите за руснаци у нас ще се повиши

...
Цената на визите за руснаци у нас ще се повиши
Коментари Харесай

Визите за руски граждани поскъпват от 35 на 80 евро

Цената на визите за руснаци у нас ще се увеличи от 35 на 80 евро. Те към този момент няма да употребяват по-ниска такса, такова е решението на Европейски Съюз, с което ние не сме изцяло съгласни, само че като членове на съюза ще би трябвало да се съобразим. Това разгласи пред Българска национална телевизия служебният министър на туризма Илин Димитров. Това облекчение ще отпадне. Няма по какъв начин да се забрани в страната ни да влизат руснаци, само че визата им ще се оскъпи, добави той.

Над 60 000 руснаци са посетили страната ни от началото на годината макар неналичието на директни полети, прекъснати след нахлуването на Русия в Украйна.

" Руснаци по морето има. Около 100 хиляди парцела имат руснаците по нашето Черноморие. Те влизат през Турция, заплащат съществени разноски, с цел да кацнат в България, само че все пак идват " уточни Димитров. 

Наваксваме спада в туризма, регистрира министърът и цитара данни, съгласно които през 2019 година броят на туристите в България до края на август е бил 6 100 000, а за тази година той е 5 150 000. 

Летищата в Бургас и Варна надвишават със 70% предварителните прогнози за натовареност. Българският екскурзиант обаче към момента съставлява 60% от заетостта по българското Черноморие, сподели още Димитров.

По думите на министъра все още към 20 000 украинци са настанени в хотели, като ще се направи опит програмата да бъде удължена до края на октомври.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР