Цената на топлинната енергия няма да бъде променяна от 1

...
Цената на топлинната енергия няма да бъде променяна от 1
Коментари Харесай

Цената на топлинната енергия няма да бъде променяна от 1 януари

Цената на топлинната сила няма да бъде променяна от 1 януари, тъй като се чака към 4 % да бъде нарастването на цената на природния газ за първото тримесечие на 2019 година Това сподели ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране /КЕВР/ Иван Иванов пред публицисти в постройката на регулатора.

Иван Иванов напомни, че предварителна прогноза от страна на " Булгаргаз ", която е била дадена на 10 ноември, е показвала, че покачването на цената на природния газ за първото тримесечие на идната година се чака да бъде малко под 5 %. При сходно покачване по закон цените на парното и топлата вода не се трансформират.

Общественият снабдител на 10 декември ще би трябвало да излезе с предложение каква да бъде цената на природния газ за първото тримесечие на 2019 година и КЕВР до края на годината ще би трябвало да се произнесе дали утвърждава направеното предложение от страна на " Булгаргаз ".

Председателят на КЕВР отговори още, че в Комисията е постъпило предложение за прекосяване на " Турски поток " през България, само че към момента не е прегледано.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР