Цената на петрола се понижи, тъй като широкият тон на

...
Цената на петрола се понижи, тъй като широкият тон на
Коментари Харесай

Петролът поевтинява, напрежението в Близкия изток не доведе до криза

Цената на петрола се намали, защото необятният звук на отбягване на риска на пазарите, комбиниран с по-силен щатски $, компенсира опасенията по отношение на напрежението в Близкия изток, в това число продължаващите офанзиви против кораби в Червено море от подкрепяните от Иран бунтовници хути, оповестява БНР.

Бенчмаркът Brent беше под $78 за барел, откакто завърши с малко по-високо във вторник, с West Texas Intermediate покрай $72. В Азия Китай регистрира смесени стопански данни, които подчертаха неналичието на възобновяване в основния вносител на недопечен нефт.

Междувременно напрежението в Близкия изток остава в центъра на вниманието. Бунтовниците хути в Йемен към момента заплашват корабоплаването по водния път край крайбрежията им макар ударите, водени от Съединени американски щати. Има опасения, че войната Израел- " Хамас " ще се популяризира оттатък Газа, евентуално привличайки непосредствено Иран, като Техеран изстреля ракети тази седмица по обект, за който твърди, че е израелска шпионска база в Ирак.

Петролът е стеснен в стеснен диапазон от началото на годината, защото рецесията в Близкия изток до момента не е довела до директен удар върху производството.

Търговците ще получат визия за вероятностите по-късно в сряда, когато Организацията на страните експортьорки на нефт разгласява своята месечна пазарна оценка, а американска индустриална група разгласява прогнози за запасите от недопечен нефт.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР