Цената на петрола може да се срине до само 10

...
Цената на петрола може да се срине до само 10
Коментари Харесай

Петролът може да се срине до 10 долара за барел при успех на Парижкото споразумение

Цената на петрола може да се срине до единствено 10 $ за барел до 2050 година, в случай че светът успее да електрифицира енергийния пазар и да извърши задачите, заложени в Парижкото климатично съглашение. Това сочи прогноза на енергийния съветник Wood Mackenzie ( " Ууд Маккензи " ).

В се показва, че в случай че международните водачи подхващат решителни дейности за ограничение на световното стопляне до 2 градуса по Целзий до 2050 година, както е посочено в знаковия Парижки климатичен контракт, търсенето на нефт ще спадне " доста ".

При интензивен енергиен преход до 2050 година на електрическата енергия ще се пада покриването на 47 на 100 от енергийното ползване по отношение на днешния дял от 20%, сочи анализът. Тогава търсенето на нефт може да се свие с цели 70% в съпоставяне със в този момент.

Спадът в търсенето на нефт ще стартира от 2023 година и ще се форсира като очакванияте намаления са за 2 млн. барела на ден с всяка последваща година.

Така цените на петрола могат да навлязат в " терминален спад ", като интернационалният бенчмарк в лицето на петрола вид Брент ще поевтинее до 37-42 $ за барел до 2030 година Към 2040 година цените може да са сред 28 и 32 $ за барел, преди до 2050 година да се срутват сред 10 и 18 $ за барел.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР