Цената на най-голямата криптовалута по пазарна капитализация в света -

...
Цената на най-голямата криптовалута по пазарна капитализация в света -
Коментари Харесай

Биткойнът видя края на най-дългата си печеливша серия от 2013 година насам

Цената на най-голямата криптовалута по пазарна капитализация в света - биткойнът, поевтинява, като по този начин видя края на двуседмичната си печеливша серия, предава Bloomberg. Тази заран българско време, биткойнът изтри 2,3% от цената си за денонощие и доближи до близо $20 825.

Само ден по-рано, на 18 януари, биткойнът приключи търговията със спад на цената от 2,5%, като по този начин постави завършек на най-дългата си серия на растежи от 2013 година насам.

Криптовалутата се намира осезаемо на територията на свръхпокупката в кратковременен проект и се готви за краткосрочна промяна, разясняват специалисти.

В началото на 2023 година криптосекторът, който безусловно беше " посечен " от рецесии през 2022-а, демонстрира признаци на живот, отбелязвайки по-големи растежи от други класове активи като злато, акции и облигации.

Световните пазари се окуражени от опцията централните банки да са покрай слагането на пауза на бързите нараствания на лихвените проценти на фона на успокояващата се инфлация.

Част от това утешение доближи и криптосектора, макар че опасността от бъдещи банкрути към момента витае над промишлеността след краха на FTX.

През декември предходната година чиновници на Европейската центпална банка обявиха, че " биткойнът се насочва към задънена улица, която към този момент е била на хоризонта, още преди колапса на крипто борсата FTX на Сам Банкман-Фрайд ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР