Цената на хляба, произведен от старозагорското предприятие Хлебопроизводство СЗ, ще

...
Цената на хляба, произведен от старозагорското предприятие Хлебопроизводство СЗ, ще
Коментари Харесай

Спад с 20 стотинки в цената на старозагорски хляб се предвижда от 9 юли

Цената на хляба, създаден от старозагорското дружество " Хлебопроизводство СЗ ", ще спадне с 20 стотинки от 9 юли. Това заяви в изявление за Българска телеграфна агенция шефът на компанията Гергина Димитрова. Тя уточни, че доставната цена до магазините от тази събота ще бъде 1,30 лв. за самун от 650 грама. Намалението е резултат от признатата от Народното събрание през миналата седмица нулева ставка на Данък добавена стойност.

Димитрова посочи, че от началото на 2022 година е имало единствено едно нарастване на насъщния, което е направено на 13 май.

" Цената, на която продавахме до 13 май, беше образувана през ноември м.г., а от този момент се увеличи цената на всички първични материали, които използваме за изработката на самун. Брашното се увеличи с близо 200 лв. на звук, усилиха се също цената на солта, маята, а от началото на месеца и водата. Близо шест месеца успяхме да задържим за наша сметка ", съобщи Димитрова. Според нея не се чака понижение на цената на брашното през идващите месеци макар новата годишна продукция. Тя добави, че от компанията се възползват и от обезщетения върху цената на тока, само че нямат предвидимост за месеци напред.

" Работим седмица за седмица ", сподели още шефът на старозагорската компания. 

" Хлебопроизводство СЗ " създава сред 14 000 и 18 000 хляба всекидневно, като през последните месеци се регистрира спад в потреблението на самун. " Хората започнаха да почитат хляба и да не го разхищават ", счита Гергина Димитрова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР