Цената на един глас расте. Тя е между 50 и

...
Цената на един глас расте. Тя е между 50 и
Коментари Харесай

МВР: Цената на един глас расте. Гласувайте, за да ги обезсмислите

Цената на един глас пораства. Тя е сред 50 и 100 лв.. Вероятно наклонността за понижаване на изборната активност води до повишение цената на гласовете.

Това сподели на брифинг вицепремиерът и вътрешен министър в служебния кабинет Иван Демерджиев по отношение на работата на Министерство на вътрешните работи за застраховане на изборния развой.

Той прикани българските жители да излязат да гласоподават.

" Достатъчно сме свършили, с цел да потиснем практиките по манипулиране на вота. С малко по-висока изборна интензивност, всеки изхарчен лев от тези политически сили няма да докара до никакъв или ще докара до незабележим резултат ", сподели министърът, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите му сигналите за платен избор на тези избори са много по-малко по отношение на тези по време на миналогодишни избори.

„ Реагираме на всеки сигнал. Не вършим разграничаване на това от кого и против кого е сигнала. Проверяваме ги еднообразно интензивно ”, безапелационен беше министърът.

„ В четвъртък постъпи сигнал от ГЕРБ против Движение за права и свободи ”, добави той.

Той даде обещание, че работата против купения избор ще продължи и след приключването на вота на 2 октомври.

Според вътрешния министър има нови схеми за платен избор - изключително корпоративен избор и при по-малки работодатели.

На територията на цялата страна са извършени 97 профилирани полицейски интервенции за интервала от 19 август до 28 септември, сподели пък основният секретар Петър Тодоров, представен от Нова тв.

По думите му  в хода на тези повсеместни интервенции са били разкрити над 550 закононарушения.

„ Образувани са над 420 досъдебни и бързи производства. По тях са арестувани 446 лица, издирени са 114 лица ”, регистрира той.

В хода на спецакциите са тествани стотици пунктове за цветни метали, заложни къщи, сборища на престъпен контингент.

„ Проверени са и над 2000 търговски обекта и питейни заведения ”, уточни още основният секретар.  

250 сигнала, свързани с нарушение на изборните права на гражданите са получени досега. По тях са формирани 50 досъдебни производства.

„ Основен акцент в работата на служебния кабинет и на Министерство на вътрешните работи е провеждането на почтени избори. Започнахме по подготовка още първата седмица след встъпването си в служба ”, добави служебният вътрешен министър Демерджиев.

Също през днешния ден от прокуратурата пуснаха систематизирана информация по какъв брой преписки и досъдебни са работили. Досъдебните производства са общо 44.

Ето известието:

Обобщена информация за формираните преписки и досъдебни производства за закононарушения срещу политическите права на жителите, свързани с идните избори за 48-о Народно заседание

Във връзка с идните на 02.10.2022 година парламентарни избори за 48-о Народно заседание във Върховна касационна прокуратура (ВКП) се обобщава постъпилата от прокуратурите в страната информация за формираните преписки и досъдебни производства за закононарушения срещу политическите права на жителите.

От началото на предизборната акция (02.09.2022 г.) до 10,00 часа на 30.09.2022 година са формирани 44 досъдебни производства, 333 преписки, по 181 от които е предписан отвод от формиране на досъдебно произвеждане, заради неналичието на задоволително данни за осъществено закононарушение.

По апелативни региони досъдебните производства, свързани с изборите за 48-ото Народно заседание, са разпределени както следва: АП-София – 19, АП-Пловдив - 5, АП-Варна - 9, АП-Велико Търново - 6, АП-Бургас - 5.

Във всяка област на страната са основани регионални междуведомствени звена, които реализират съгласуваност за противопоставяне на закононарушенията срещу политическите права на жителите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР