Цената на двата основни сорта петрол се променят незначително в

...
Цената на двата основни сорта петрол се променят незначително в
Коментари Харесай

Цените на петрола се понижават слабо от сутринта

Цената на двата съществени сорта нефт се трансформират нищожно в границите на утринната търговия на 22 ноември.

Цената на януарските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures e на равнище от 82,26 $ за барел, което е намаляване с 0,19 $ или 0,23% в съпоставяне със цената при затваряне на предходната търговия. Във вторник цената по тези контракти се увеличи с 13 цента до 82,45 $ за барел.

Котировката на фючърсите за петрола вид WTI за януари на нюйоркската борса (NYMEX) за посоченото време понижава с 0,15 $ или с 0,19 % до 77,62 $ за барел. При затваряне на търговията във вторник цената по договорите за този вид се намали с 6 цента – до 77,77 $ за барел.

Участниците на пазара чакат срещата на ОПЕК+, която ще се организира през почивните дни. По-рано, базирайки се на източници в. " Файненшъл таймс " заяви, че упованието е на тази среща да бъде разискван въпросът с продължение на настоящите ограничавания за рандеман на нефт, които изтичат в края на тази година, както и по-рязко понижение на добива.

Пазарът също по този начин следи и данните за изменението на запасите от горива в Съединени американски щати. По данни на Американския институт за нефт (API), през предходната седмица запасите в Съединени американски щати са се нараснали с 9,1 млн. барела. Официалните данни на Министерство на енергетиката на Съединени американски щати би трябвало да бъдат оповестени през днешния ден.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР