Цената на биткойна се понижи значително и удари 6-седмично дъно,

...
Цената на биткойна се понижи значително и удари 6-седмично дъно,
Коментари Харесай

И биткойнът се срина заради новия вариант на COVID-19

Цената на биткойна се намали доста и удари 6-седмично дъно, следвайки внезапния спад при всички активи през днешния ден на фона на информацията за нов вид на ковид.

Към 15:20 часа българско време най-популярната криптовалута се разменя за 54 173,94 $, което съставлява спад от 7,70% за последните 24 часа, сочат данните на Coindesk. Според данни на Coin Metrics това е най-ниското равнище от началото на октомври. Биткойнът към този момент е на 20% под рекордния си връх от 69 хиляди $ доближат по-рано този месец, което значи, че към този момент е в меча територия.

Загуби записаха и други известни цифрови монети. Етерът се търгува за 4 024,03 $, което е спад от 9,405 за последното денонощие, а XRР се разменя за 0,947091 $ – намаляване с 10,38%.

Дигиталните валути поевтиняха в синхрон с другите рискови активи на фона на опасенията от нов вид на ковид, открит за първи път в Южна Африка.

Вариантът B.1.1.529 съдържа голям брой разновидности, свързани с нараснала устойчивост към антителата, което може да докара до спад на успеваемостта на имунизациите. Той също по този начин има и разновидности, които го вършат по-заразен.

Новината за разновидността накара вложителите да се отдръпват от рисковите активи и да се насочат към по-сигурните облигации, като доходността на американските държавни скъпи бумаги внезапно се намали.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР