Целулитът несъмнено е в първите десет притеснения с пристигането на

...
Целулитът несъмнено е в първите десет притеснения с пристигането на
Коментари Харесай

Какво да ядем и пием, за да се преборим с целулита

Целулитът безспорно е в първите 10 терзания с идването на лятото. Той обаче не е единствено естетически проблем, само че визира и нашето здраве.

Понякога, изключително в случаите на отоциален целулит, има признаци като интензивна болежка, инфектиране или сгъстяване на засегнатите области на тялото. Целулитът нормално се свързва с нарушаване на кръвоносните и лимфните равнища и с наклонност към задържане на течности, което се утежнява от високите температури.

И, в случай че нашата кръвоносна система не работи вярно, отпадъчните субстанции (течности и токсини), които лимфната система транспортира, не могат да бъдат отстранени по натурален път. Така те застават в тъканите и образуват досадния целулит.

Ето за какво, нито скъпите кремове, нито чудодейните лекувания ще оказват помощ. Според специалистите най-хубавото и най-ефективното антицелулитно решение се състои в спазването на здравословна диета и съответна система за извършения, написа Hola.

Водата

 Снимка 346667

Водата е извънредно потребна против целулита, тъй като оказва помощ да се отстраняват токсините, които благоприятстват натрупването на мазнини . Консумирането на малко вода води до задържане на течности, което, както казахме, форсира появяването на целулита. Най-добре е приемът на вода да се разпределя през целия ден, за предпочитане сред храненията.

Освен това, водата би трябвало да има ниско наличие на натрий (по-малко от 20 mg на литър). Препоръчително е да заобикаляме или да понижим до най-малко напитките, които дехидратират, като да вземем за пример кафе и алкохол. Полезно е да се употребява чаша вода на празен корем заран , с цел да помогне за елиминиране на водата, арестувана през нощта.

Плодовете

 Снимка 326627

Плодовете като цяло са положителни съдружници против целулита, изключително богатите на калий, като бананите . Високото наличие на калий благоприятства диурезата (количеството на отделената урина за едно денонощие). Затова бананите предотвратяват задържането на водата и подтикват здравословното кръвообращение. Ягодите, къпините и малините на закуската също са отлични антицелулитни плодове и чудесни антиоксиданти.

Зеленчуците

 Снимка 354204

Зеленчуците, като аспержите , също са нужни в битката против целулита. Те съдържат биофлавоноиди, които спомагат за укрепването на капилярите, предотвратяващи появяването на " портокаловата кожа ". Други потребни зеленчуци, защото са богати на калий, са тиквички, целина, гъби, картофи, артишок и моркови .

Фибрите

Храните, богати на фибри, се употребяват за асимилиране на по-добри хранителни субстанции, като витамини и минерали, които ни разрешават да поддържаме кожата дейно хидратирана.

Лютото

 Снимка 367390

Лютите чушки и чилито съдържат капсаицин - вещество, което усилва производството на топлота в тялото и оказва помощ за изгарянето на мазнините. Това е от основно значение за загуба на тегло и е чудесно против целулита.

Бобовите растения

Бобовите растения, изключително леща и киноа , съдържат протеини, които оказват помощ на тялото да построи мускули вместо мазнини.

Джинджифилът

 Снимка 339024

Помага за понижаване на апетита, форсира метаболизма и е доста добър в битката с напълняването. Джинджифилът усъвършенства храносмилането и циркулацията , което способства за отстраняването на токсините и битката против проблемите с целулита.

Лукът

Детоксикиращият резултат на лука оказва помощ да се отстраняват токсините , да се задейства кръвообращението и да се понижи равнището на кръвната захар.

Чайовете

 Снимка 359181

Зеленият чай, както и този от полски хвощ или глухарче , имат многочислени диуретични свойства, които в допълнение към ограничение на абсорбцията на мазнини, предизвикват премахването на токсините и подобряването на кръвообращението.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР