Целта ни на национално ниво е единственият легитимен консервативен субект

...
Целта ни на национално ниво е единственият легитимен консервативен субект
Коментари Харесай

Бареков по време на пресконференция с елита на консерваторите: Целта ни е изграждането на голям консервативен блок в център-дясно

Целта ни на национално равнище е единственият законен закостенял индивид у нас „ Презареди България – ББЦ” да спомага за построяването на огромен блок в център-дясно.

Целта ни на европейско ниво е да създадем огромно консервативно дясно болшинство, което да организира нужните промени. В това болшинство ние виждаме присъединяване на огромна част от ЕНП, както и разгръщане на Групата на европейските консерватори.

Ние се борим за превъзходство в Европа. Това разгласи евродепутатът Николай Бареков по време взаимна конференция в Българска телеграфна агенция с елита на европейските консерватори, които са на посещаване в България във връзка годишната среща на ЕКР.

На въпрос на публицист дали към този момент се водят договаряния с политически сили от ЕНП за основаване на Консервативен блок, Бареков разгласи, че с няколко политически партии организира към този момент диалози, само че изрично отхвърли на този стадий да загатва съответни имена. „ Преговорите са кардинални, водят се напълно и единствено с партии в дясното политическо пространство”, отсече евродепутатът.

Президентът на Алианса на европейските консерватори и реформисти /АКРЕ/ Ян Захрадил също изрази вяра, че при сформирането на новия състав на Европейския парламент през 2019 година консерваторите ще имат опцията да изградят необятна коалиция в център дясно.

Николай Бареков дефинира срещата с премиера Бойко Борисов през днешния ден като основна за признаването на Консервативния алианс като политическа мощ в България, без която политики на национално и европейско равнище са невъзможни.

По време на полемиката в Министерски съвет е направена равносметка на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз през миналите шест месеца и са били обрисувани главните провокации, които през днешния ден стоят пред Европа. Акцент е бил подложен върху тематиките за Шенген, Еврозоната и мигрантската рецесия, разгласи пред публицистите още Бареков. Евродепутатът акцентира, че цялостен консенсус е реализиран по мигрантския въпрос и позицията за Брекзит.

Това беше доказано и от зам.-председателя на ЕКР и член на Екологичен потенциал от Англия Джефри ван Орден, който съобщи, че е належащо да вземат съществени ограничения, само че в същото време да останат хуманни в метода си към разрешаване на казуса с мигрантите. По отношение на Брекзит английският политик акцентира, че Обединеното Кралство напуща Европейския съюз, само че не и Европа. „ Ние ще продължим да работим в полза на България, както и на други страни в Югоизточна Европа”, акцентира Джефри ван Орден и разгласи, че през месец юни следва конференция за сигурността на Западните Балкани в Лондон.

Ръководството на консерваторите и българското държавно управление фрапантно се разминават обаче по тематиката за присъединението на България към Еврозоната, стана ясно по време на конференцията. „ Аз и моите сътрудници сме уверени съперници на Еврозоната, считаме, че страната ни няма място там, това ще бъде потрес както за бизнеса, по този начин и за народа”, съобщи Николай Бареков.

Думите му бяха доказани и от зам.-председателя на ЕКР и член на Екологичен потенциал от Германия Ханс-Олаф Хенкел. „ Г-н Борисов явно е последовател на концепцията България да одобри еврото като своя валута, само че аз припомних, че през последните 20 години страните, в които еврото не е признато като валута, са се справили доста по-добре”, съобщи той и предложи на българското държавно управление да не повтаря неприятния образец на Германия, където еврото е било признато без съществуване на необятна обществена поддръжка.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР