Целта ни е преди срещата на Европейския съюз през юни,

...
Целта ни е преди срещата на Европейския съюз през юни,
Коментари Харесай

Целта на Македония е до юни да реши спора за името с Гърция, каза Заев

Целта ни е преди срещата на Европейския съюз през юни, на която чакаме да получим дата за начало на договаряния за присъединение, казусът с името на Македония да бъде решен. Това съобщи македонският министър председател Зоран Заев след среща в София с водачите на Западните Балкани, ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и премиера Бойко Борисов.

Това не значи, че не можем да решим въпроса и през март, колкото по-рано, толкоз по-добре, добави Заев. По думите му казусът за името съществува от доста години и не е елементарен, само че в този момент възможностите за решаването му са най-хубави. Той отхвърли да влезе в детайлности за договарянията, само че акцентира, че би трябвало да се избере позиция, която ще удостовери обстоятелството, че Република Македония е част от историческа Македония и изрази вяра, че всеки ще удостовери обстоятелствата и ще зачита достолепието на сътрудниците и съседите си.

" Знаете, че министър председателят Бойко Борисов е удобен човек, желае да беседва за съответни планове и пари. Това зависи от подготвеността на района. Република Македония е готова с плановете си ", сподели още Заев. По думите му Македония дава приоритет на Коридор номер 8.

Той акцентира, че България отделя огромно внимание на съседите си и демонстрира съществено водачество в европейската интеграция на Западните Балкани.

Заев сподели, че Македония ще продължи да работи със прилежащите страни, с цел да покаже Балканите като хубаво място, което може да даде доста на европейското семейство. Няма от какво да се плашат, добави Заев.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Европредседателството (171)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР