Целта на всеки един от нас е да се храни

...
Целта на всеки един от нас е да се храни
Коментари Харесай

Съвети за по-здравословно хранене

Целта на всеки един от нас е да се храни здравословно, с цел да може освен наподобява, само че и да се усеща добре. Това обаче не е по никакъв начин лесна задача, изключително когато кухнята ни е претъпкана с нездравословна храна.

„ Мисля, че едно от най-хубавите неща, които фамилиите могат да създадат, е въобще да нямат нездравословна храна в кухнята си. Ако не купуваш чипс, нямаш чипс “, споделя Мери Стори, професор по епидемиология и публично здраве към Университета Минесота.

Ако ти си от тези хора, които държат нездравословна храна в кухните си, само че в духа на идния сезон на банските, са решили, че е пристигнало време да се отърват от нея, то ти предлагаме да прочетеш нашите препоръки за това, по какъв начин да пренаредиш кухнята си. Те ще ти оказват помощ освен да свалиш непотребните килограми, само че и ще те избавят от неприятните хранителни привички.

Махнете нездравословната храна от кухненския плот

На колкото по-видно място е сложена дадена храна, толкоз повече я виждаме и се изкушаваме. Затова вероятността да изядем първо храната, сложена върху кухненския плот, е най-голяма.

Затова ви съветваме да премахнете всевъзможни шоколади, бисквити, чипсове и тем сходни нездравословни храни от плота си и да ги замените с плодове. Но сложете такива плодове, които могат елементарно да бъдат употребявани т.е. лишават доста време за рязане, белене и така нататък – като банани, ябълки, ягоди, с цел да сте сигурни, че няма да предпочетете да изядете един шоколад просто тъй като е по-лесно.

Използвайте кутии за предпазване на храна

В тези кутии можете да приберете освен останалата храна от вечеря, само че и авансово нарязаните плодове, които по-късно ще бъдат подготвени за изразходване. По този метод постоянно ще имате нещо вкусно и потребно на разположение и то без да би трябвало да го приготвяте.

 здравословна салата

Използвайте кутии с по-малки размери

Не е желателно да прибирате цялата останала храна в една огромна кутия, защото има доста огромен късмет да се опитате да изядете цялото количество, когато я извадите от хладилника. Затова ви съветваме да прибирате храната си в по-малки кутии, задоволителни за една порция, с цел да се предпазите от преяждане.

Използвайте фризера

Винаги можете да приберете остатъците от храната си в кутии и да ги замразите във фризера. Но не забравяйте, че и тук е желателно да употребявате по-малки кутии, с цел да не по-късно. Съобразете размера на кутията с потребностите си.

Пренаредете хладилника си

Сложете по-здравословните храни най-отпред, защото мозъкът е програмиран по този начин, че да желае да изяде това, което види първо.

Дръжте кухнята си чиста и подредена

Премахнете от нея всички неща, които не трябва да има в кухнята. Освен това се старайте да я почиствате след всяко едно готвене, с цел да може да се чувствате прелестно в нея.

Слагайте подготвени порции на масата

 избор на здравословна храна

Една от най-големите неточности на всяка стопанка е, че поставя тенджерата или тавата на масата, с цел да може всеки да си постави колкото изиска. Но по този начин вероятността от преяждане е доста по-голяма. Затова би трябвало авансово да приготвяте порциите и да ги сервирате подготвени на масата.

Премахнете нездравословните храни от менюто си

Това е най-ефективният метод да свалите непотребните килограми и да се погрижите за здравето си. Просто спрете да купувате и да ядете нездравословни храни.

Не се хранете отвън кухнята

Хранене като допълнение към други действия е доста нездравословен и неприятен табиет, от който би трябвало да се отървете. Най-ефективният метод да го премахнете е като ядете единствено в кухнята.

Яжте в дребни чинии

Хората сме пригодени по този начин, че да изяждаме цялата си порция, без значение какъв брой е огромна. Затова, с цел да се предпазите от преяждане, слагайте храната си в по-малки чинии.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР