Целта на кандидатурата на Хекимян за кмет на София е

...
Целта на кандидатурата на Хекимян за кмет на София е
Коментари Харесай

Политолог вещае балотаж за Хекимян: Който го подцени - ще сгреши

Целта на кандидатурата на Хекимян за кмет на София е разширение на електоралния капацитет на претендента отвън твърдия електорат на ГЕРБ. Хекимян не би трябвало да бъде подценяван ”, съобщи пред БГНЕС политологът доцент Стойчо Стойчев.

" В общи линии Антон Хекимян минимум би бил обвинен в политически пристрастия към ГЕРБ, в противен случай, той е заемал много сериозна позиция във връзка с водача Борисов и партията му. Очевидно се търси някакъв тип противопоставяне на профила на Терзиев в София. Сега огромната задача е симпатизантите на ГЕРБ да се убедят, че това е подобаващият претендент ”, сподели още Стойчев.

Политологът разяснява, че Хекимян има много положителни шансове да отиде на балотаж.

" Въпросът е кой ще бъде вторият, съвсем несъмнено е, че първият ще бъде Терзиев, по тази причина ще е доста забавно доколко Хекимян има такива шансове. Има още двама претенденти, които не би трябвало да бъдат изключвани от конкуренцията и това са Ваня Григорова и Вили Лилков. Те са много солидни претенденти ”, счита доцент Стойчо Стойчев.

Според него е доста забавно и за кой претендент ще се пренасочат гласовете на балотажа от двамата отпаднали на първия тур.

" Антон Хекимян въобще не би трябвало да бъде подценяван. Всякакви спекулации за скрити сделки сред ГЕРБ и ПП-ДБ за лъчение на слаб претендент от страна на Борисов са несъстоятелни. Ако беше подсилен Вили Лилков, щеше да има същите спекулации за сделка с Терзиев ”, акцентира Стойчо Стойчев.

Той означи, че се търси претендент, който да е приветлив на новото потомство дейни българи, които като цяло гласоподават за партии като Политическа партия. " От тази позиция Хекимян е добра кандидатура. Целта тук е да се завоюват гласове от хора, които са били разочаровани от ПП-ДБ. Хекимян е млад, не е взел участие в политиката, в случай че някой търси пристрастност, тя по-скоро е била анти-герб такава, защото през годините той това демонстрираше ”, добави политологът доцент Стойчо Стойчев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР